Úvod » Volby 2020

Volby 2020 - VOLEBNÍ ŘÁD

publikováno 23.06.2020

                         VOLEBNÍ   ŘÁD

  1.  Tento volební řád  (dále jen VŘ) platí pro volby do osadního výboru občanského sdružení Údolí návratu (dále jen o.s. ÚN).
     
  2. VŘ určuje podmínky účasti voličů, průběhu voleb a vyhodnocení výsledků.
     
  3. Oprávněným voličem je ten, kdo v den konání voleb do osadního výboru o.s. ÚN je starší osmnácti let a má zaplaceny osadní příspěvky.
     
  4. Před volbami bude sestavena kandidátka a ta bude doručena spolu s volebními  lístky všem oprávněným voličům.
     
  5. Vlastní volby se budou konat v sobotu 11. července 2020  v prostorách o.s. ÚN (u osadní boudy)  v době 14,00 – 15,00 hod.
     
  6. Oprávněný volič se dostaví ke stolku volební komise, tam bude zaregistrován  a poté vhodí vyplněný volební lístek do volební urny. Platný volební lístek musí být vyplněn čitelně, bez škrtání a smí obsahovat max. 9 jmen z kandidátky. Oprávněný volič se dostaví k volbám osobně, v případě překážek nedovolujícím osobní účast, múže za něj správně vyplněný volební lístek odevzdat volební komisi jiný rodinný příslušník.
     
  7. Po ukončení voleb provede volební komise kontrolu počtu vhozených volebních lístků a následně zanese do sčítacích archů hlasy, které získali jednotliví kandidáti. Po sečtení hlasů jednotlivých kandidátů určí jejich pořadí.    Následně volební komise vyhlásí výsledky a vydá protokol "Zápis z voleb".
     
  8. Prvních devět zvolených kandidátů tvoří nový osadní výbor o.s. ÚN, který na své  ustavující schůzi (svolává šerif starého osadního výboru) si ze svého středu zvolí nového šerifa (při jeho volbě je možné přihlédnout k počtu získaných hlasů ve volbách). V pořadí desátý až čtrnáctý kandidát ve výsledkové listině se stává náhradníkem pro členství v osadním výboru.

         

      Polánka dne 9.6.2020

 

      Jaroslav Hruška                                       Jiří Skokan                            

      šerif o.s. ÚN                                            předseda volební komise                              

Komentáře

Přispívat do diskuze mohou jen přihlášení uživatelé.

V diskuzi není zatím žádný příspěvek

Aktualita

Osadní trička a mikiny
Ahoj všem, velká novina se chystá v podobě nových osadních triček a mikin.  Po dlouhé době a mnoha dotazích od osadníků jsme díky Romanovi Hellerovi ...

Kalendář akcí

« 04 / 2024 »
Po Út St Čt So Ne
1234567
89101112 1314
15161718192021
22232425262728
2930     
Nejbližší akce


Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace